• Kvalitetskrav for vann til jordvanning. Uttalelse fra Faggruppen for hygiene og smittestoffer i Vitenskapskomiteen for mattrygghet 

      Eckner, Karl Fredrich; Lunestad, Bjørn-Tore; Robertson, Lucy; Holene, Edel; Rivedal, Edgar; Kapperud, Georg; Nygård, Karin Maria; Nesbakken, Truls; Tranulis, Michael A.; Tryland, Morten; Yazdankhah, Siamak Pour; Lassen, Jørgen (Research report; Forskningsrapport, 2014-05-07)
      Ved vanning av spiselige jordbruksvekster på friland i Norge brukes det overflatevann, grunnvann eller vann fra gravd brønn. Vannet kan være offentlig eller privat. Mikroorganismer og uønskede kjemiske stoffer i slikt vann kan forårsake sykdom, dersom dette benyttes til vanning av vegetabiler. For sykdomsfremkallende mikroorganismer gjelder dette spesielt ved vanning av vegetabiler som skal spises ...